۱ خرداد ۱۴۰۲، ۱۶:۳۸

سردار دزفولی مطرح کرد؛

صدتن از جوانان دزفول به دفاع از حرم رفتند و ۷۰تن جانباز برگشتند

صدتن از جوانان دزفول به دفاع از حرم رفتند و ۷۰تن جانباز برگشتند

مدیر عامل بنیاد چهارم خرداد در نشست تشریح برنامه‌های چهارم خرداد گفت: بیش از ۱۰۰ نفر از جوانان دزفولی به جبهه‌های دفاع از حرم رفتند که از این صد نفر، ۷۰ نفر زخمی و جانباز برگشتند.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری برنامه‌های چهارم خرداد، روز ملی مقاومت و پایداری صبح امروز یکشنبه اول خرداد، با حضور سردار غلامحسین کلولی دزفولی مدیر عامل بنیاد چهارم خرداد در سالن دزفول موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

کلولی دزفولی در ابتدای این‌برنامه، گفت: آزادسازی خرمشهر به دست رادمردان و شیر زنانی تحقق پیدا کرد که نخواستند بپذیرند قطعه‌هایی از سرزمینشان در تصرف دشمن باشد. ملت ایران با دست خالی اما عظمی راسخ و رهبری شجاع و دلیر اجازه نداد میلیمتری از خاک کشور عزیزش در دست دشمن بیفتد و باقی بماند.

وی افزود: آزاد سازی خرمشهر در سوم خرداد نتیجه مقاومت و پایمردی هایی بود که در جای جای شهرهای مرزی از جمله اندیمشک، شوش، اهواز، ایلام، مهران، پاوه، کرمانشاه و دزفول اتفاق می‌افتاد. سردار دزفولی با طرح این سوال که چرا نظام جمهوری اسلامی از بین شهرها، دزفول را نمونه و مصداق مقاومت و پایداری انتخاب کرد؟ مقاومت و پایداری بود که در این شهرها و دزفول تجلی پیدا کرد و نتیجه اش آزادی سازی خرمشهر شد.وی ادامه داد: زن، مرد، کارگر، مدیر، مسئول، دانش آموز و دانشجو خود را مقید به این می‌دیدند که در مقابل هجوم بی تفاوت نباشند، مناطق خود را ترک نکنند و ایستادگی کنند که بهترین مصداق و نمونه آن دزفول بود. جا دارد هر سال نسبت به گرامیداشت سوم و چهارم خرداد اقدام جانانه‌ای انجام بدهیم زیرا این دو روز با شرافت ملی و دینی ما گره خورده است.

مدیرعامل بنیاد چهارم خرداد، در ادامه گفت: اگر نتوانیم این حماسه را زنده نگه داریم، به نسل‌ها انتقال داده نخواهد شد، اگر انتقال داده نشود به مرور زمان روحیه مقاومت و پایداری به فراموشی سپرده می‌شود و اگر انتقال بدهیم تهدیدهای دیگری به سمت این ملت رشید و مقاوم وارد بشود. این فضا و روحیه باید در جامعه ایرانی استشمام بشود و توسعه پیدا کند. انقلاب اسلامی که پیروز شد، همه مردم ایران به خصوص مردم دزفول سر از پا نمی‌شناختند تا پایه‌های انقلاب اسلامی و حرکتی که توسط امام راحل شروع شده بود را تثبیت کنند.

کلولی دزفولی گفت: چند روزی از پیروزی انقلاب اسلامی نگذشته بود که خیزش‌های ضد انقلابی در کردستان، گیلان و دزفول شکل گرفت و باعث شد امنیت سلب بشود. مردم دزفول با آمادگی و فهم درستی که از این خیزش‌ها داشتند به دفاع کردن و کمک مردم انقلابی پرداختند.

وی به حضور جوانان دزفولی در کردستان و آذربایجان غربی برای برخورد با ضد انقلاب اشاره کرد و گفت: این جوانان در ۱۴ منطقه، از چزابه تا ایلام خطوط پدافندی را در مقابل دشمن ایجاد کردند. به نیت ناپاک دولت بعث که پی بردند شهر را به شکل پادگان و دژ محکمی درآوردند، طوری که در دزفول هر خانه یک سنگر، هر محله یک جبهه و کل دزفول منطقه عملیاتی بزرگی شد. چندماهی از جنگ نگذشته بود که تمام توپخانه‌های دشمن از کار افتاد و به صورت پدافندی درآمد، دشت‌های خوزستان لشکر تا دندان مسلح دشمن را در خود بلعیدند، جوانانی از شوش، اهواز، شیراز، خراسان و گیلان دشمن را تا لب کرخه نگه داشتند و اجازه پیشروی ندادند. وی افزود: دولت بعث که دید دزفولی‌ها از رزمندگان حمایت می‌کنند و جوانانشان را به جبهه می‌فرستند، ۴۷ روز از جنگ نگذشته بود جنگ به شهرها را آغاز کرد. دشمن در ۱۶ مهر ۱۳۵۹، ساعت ۲۲ و ۳۰ دقیقه با ۳ فروند موشک دزفول را مورد هجوم قرار داد.

مدیر عامل بنیاد چهارم خرداد در بخش دیگری از سخنانش گفت: در طول هشت سال دفاع مقدس، دزفول ۱۷۶ بار مورد حمله موشکی دشمن قرار گرفت. تا قبل از عملیات فتح المبین بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ گلوله توپ به دزفول شلیک شد. ۱ گلوله به بازار اصابت کرد و بیش از ۸۳ نفر را شهید کرد. بیش از ۵۰۰ بمب و ۳۳۰ راکت هواپیما شلیک شد و اصابت کرد و ۲۵۰ کودک سه روزه تا ده ساله به شهادت رسیدند. جنایت‌های که در یمن و غزه صورت می‌گیرد در دزفول صورت می‌گرفت. در طول این مدت، مردم دزفول ۲ هزار و ۶۰۰ شهید، ۴ هزار و ۲۰۰ جانباز، ۴۵۲ آزاده و ۱۵۰ جاویدالاثر تقدیم انقلاب و نظام جمهوری اسلامی و خاک سرزمین عزیزمان ایران کرد.

وی گفت: بعد از جنگ، توطئه دشمن و آمریکا که همچنان استمرار داشت و سگ وحشی‌اش داعش را به جان کشورهای اسلامی انداخت، بیش از ۱۰۰ نفر از جوانان دزفولی به سمت جبهه‌های دفاع از حرم رفتند. از این صد نفر، ۷۰ نفر زخمی و جانباز برگشتند، ۱۰ نفر به فیض شهادت رسیدند که پیکر ۲ نفر از آنها در مناطق عملیاتی سوریه قرار دارد. به دلیل مقاومت، ایثار و از خودگذشتگی این شهر، جمهوری اسلامی و دولت مردان در چهارم خرداد سال ۱۳۶۶، دزفول را پایتخت و شهر نمونه مقاومت جمهوری اسلامی معرفی کردند. دزفول علاوه بر مقاومت، شهر را زنده نگه داشت. دزفول توانست لشکر ۷ خط شکن حضرت ولیعصر (عج) را نیز سازماندهی بکند.

کلولی دزفولی با طرح این سوال که چه عقبه و نمادهایی پشت این مقاومت است، گفت: این شهر، مقاومت و ایستادگی مردمش را مدیون و مرهون سرمایه‌های عظیم مادی و معنوی است که در دزفول وجود دارد. سردار دزفولی ادامه داد: عشق به اهل بیت (علیهم السلام) اولین نماد مقاومت دزفول است. امام‌زاده محمد بن موسی بن جعفر (ع) ملقب به سبزالعبا مامنی بود برای رزمندگانی که در این منطقه حضور پیدا می‌کردند. وی حضور سلسله جلیله روحانیت شیعه از جمله شیخ الفقها شیخ مرتضی انصاری، آیت الله نبوی، بیگدلی، عاملی و اسوه صبر و تقوا آیت الله قاضی در دزفول را دومین نماد خواند و افزود: صیاد شیرازی هرزمانی به دزفول می‌آمد خدمت آیت الله قاضی می‌رسید. سومین نماد که بسیار تأثیر گذار در شهادت طلبی و مقاومت مردم دزفول است، برگزاری تاسوعا و عاشورای حسینی در این شهر است.

مدیر عامل بنیاد چهارم خرداد زیاد بودن مساجد و حسینیه در این شهر را نماد چهارم مطرح کرد و ادامه داد: دزفول به دلیل مساجد و حسینیه‌های زیاد به شهر هزار مسجد معروف است. پنجمین نماد، عقبه فکری علمی و دانشگاهی به نام جندی شاپور در دزفول است. جندی شاپور اولین مرکز علمی و دانشگاهی بود که در منطقه ایلام به وجود آمد و محل رفت و آمد دانشمندان کل منطقه بود و این نماد همچنان وجود دارد. پنجمین نماد رودخانه زلال، خروشان و گوارا دز می‌باشد که دزفول از این گرفته شده است. این رودخانه همیشه در جریان است، چرخندگی و استمرار این رودخانه در مردم دزفول شکل گرفته است.

وی افزود: هفتمین نماد، شوادون در دزفول است. به علت گرمای شدید، سرداب‌هایی با ۸۰ نود پله به پایین می‌رسید و دریچه‌ای برای آن درست می‌کردند تا هوا جریان داشته باشد و تابستان‌ها محل زندگی بود. مردم در این سرداب‌ها با هم ارتباط داشتند و در زمان جنگ پناهگاه مردم دزفول شده بود. مردم به بیرون رفتن از شهر فکر نمی‌کردند و در سرداب خانه‌هایشان می‌ماندند.

مدیر عامل بنیاد چهارم خرداد همچنین گفت: درسال ۱۳۹۱، شورا عالی انقلاب فرهنگی به پیشنهاد جوانان و مردم دزفول، چهارم خرداد را به عنوان یک روز ملی در تقویم قرار دادند و ستادی به نام ستاد روز چهارم خرداد در دزفول به وجود آمد و هم‌اکنون برای گرامیداشت سوم و چهارم خرداد ۲۰۰ برنامه فرهنگی، ورزشی و افتتاح پروژه دارد. بنیاد چهارم خرداد، به عنوان یک سازمان مردم نهاد نیز در سال ۱۳۹۶ به وجود آمد تا تلاش بکند در سطح کشور نمود پیدا کند و برنامه‌های ملی بگیرد.

وی ادامه داد: علاوه بر دزفول، در تهران، قم، مشهد، اهواز و کرج همایش‌های بزرگ ملی با شخصیت‌های حوزوی، لشکری و دانشگاهی برای گرامیداشت سوم و چهارم خرداد خواهیم داشت. سردار دزفولی افزود: چهارم خرداد، ساعت ۱۷ در تهران همایش بزرگی در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار خواهد شد. ۱۴ محصول صوتی و تصویری از جمله نماهنگ، تصنیف خوانی، سرود، مستند، اینفو و تیزر تهیه شده است و در سراسر کشور می‌شود.

مدیر عامل بنیاد چهارم خرداد، از رونمایی دو کتاب زخم نارنج نوشته شهره خلقتی و بلدالصواریخ، شهر موشک‌ها خبر داد و گفت: گروه سرود بین المللی اسری، نماهنگ طور سینین را تولید کرده است که در سوم و چهارم خرداد در راه آهن، تجریش، نبوت و آزادی اجرا خواهد شد.

کلولی دزفولی در پایان، از برگزاری مسابقه کتابخوانی دزفول پایتخت مقاومت ایران خبر داد و گفت: این مسابقه از ۲۰ اردیبهشت آغاز شده و تا پایان خرداد ادامه خواهد داشت. در بزرگداشت حماسه سوم و چهارم خرداد، برای کودکان نیز برنامه‌هایی در نظر گرفته شده و شکوه پایداری در سالن خلیج فارس و سلام فرمانده ۲ در دزفول برگزار می‌شود.

کد خبر 5787037

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha